Perbersit:
6 veze
150 gr sheqer
150 gr miell
30 ml vaj
2 luge pluhur per kapuchino
1 pluhur per pjekje
Kremi:
150 gr sheqer
150 gr miell
30 ml vaj
2 luge pluhur per kapuchino
1 pluhur per pjekje
Kremi:
3 veze
150 gr sheqer
100 ml qumesht
2 luge pluhur per kapuchino
250 ajke e embel
Udhezimet:
150 gr sheqer
100 ml qumesht
2 luge pluhur per kapuchino
250 ajke e embel
Udhezimet:
Tunden te bardhat e vezeve derisa te behet nje shkume e forte
Shtojme gradualsiht sheqerin dhe pastaj te verdhat e vezes nje nga nje duke perzier vazhdimsiht. Shtojme dhe vajin me pas.
Shtojme dhe miellin me pluhurin per pjekje,dhe pluhurin e kapuchinos.
Krejt masen tanim e perziejme me luge qe mielli te mos mbetet kokerrza. Masen e qesim ne kallep me madhesi 26 cm, te lyer dhe te mbuluar me leter per pjekje dhe piqet ne temp.180 grade per 20 minuta.
Pandispanjen e pejkur dhe te ftohur e ndajme ne dy shtresa horizontalsiht.
Per kremin perziejme vezet me sheqerin derisa te behet nje mase homogjene shtojem qumeshtin dhe kapuchinon dhe veme te ziej derisa te filloj te trashet.
Ky krem nuk do te trashet shume,por pasi te ftohet behet me i dendur.
Tundim ajken e embel derisa te trashet dhe perziejme me kremin e zier dhe te ftohur.
Shtrojme njeren pete te pandispanjes,gjysmen e sasise se kremit,pjesen tjeter te pandispanjes dhe pjesen tjeter te kremit. Duhet pasur kujdes qe te leme pak krem edhe per lyerje nga jasht te tortes. Torta lihet tef tohet per disa ore dhe dekorohet sipas deshires me krem pana.
Shtojme gradualsiht sheqerin dhe pastaj te verdhat e vezes nje nga nje duke perzier vazhdimsiht. Shtojme dhe vajin me pas.
Shtojme dhe miellin me pluhurin per pjekje,dhe pluhurin e kapuchinos.
Krejt masen tanim e perziejme me luge qe mielli te mos mbetet kokerrza. Masen e qesim ne kallep me madhesi 26 cm, te lyer dhe te mbuluar me leter per pjekje dhe piqet ne temp.180 grade per 20 minuta.
Pandispanjen e pejkur dhe te ftohur e ndajme ne dy shtresa horizontalsiht.
Per kremin perziejme vezet me sheqerin derisa te behet nje mase homogjene shtojem qumeshtin dhe kapuchinon dhe veme te ziej derisa te filloj te trashet.
Ky krem nuk do te trashet shume,por pasi te ftohet behet me i dendur.
Tundim ajken e embel derisa te trashet dhe perziejme me kremin e zier dhe te ftohur.
Shtrojme njeren pete te pandispanjes,gjysmen e sasise se kremit,pjesen tjeter te pandispanjes dhe pjesen tjeter te kremit. Duhet pasur kujdes qe te leme pak krem edhe per lyerje nga jasht te tortes. Torta lihet tef tohet per disa ore dhe dekorohet sipas deshires me krem pana.
No comments:
Post a Comment