Perbersit:
4 veze
120 gr sheqer
120 gr miell
2 luge uje
2 luge vaj
½ pluhur per pjekje
Kremi:
120 gr sheqer
120 gr miell
2 luge uje
2 luge vaj
½ pluhur per pjekje
Kremi:
350 ml ajke e embel
250 gr krem djathi
150 gr sheqer pluhur
Lengu I 1 limoni
Udhezimet:
250 gr krem djathi
150 gr sheqer pluhur
Lengu I 1 limoni
Udhezimet:
Perziejme te bardhat e vezes me sheqerin derisa te behet nje shkume e forte.
Me pas shtojme te verdhat nje nga nje duke perzier akoma me mixer.
Shtojme ujin dhe vajin dhe perziejme.
Tanim shtojme miellin e perzier me pluhurin per pjekje dhe vazhdojme perzierjen me luge.Masen e qesim ne kallep te lyer dhe te mbuluar me leter per pjekje me madhesi 25x35ose edhe me te madh.
Piqet per 15 minuta ne 200 grade ose derisa merr ngjyre te kuqrremt.
Pandispanja per rolate largohet nga zjarri,mbulohet me lecke kuzhine te njomur dhe mbeshtillet se basshku me lecken ne forme roleje.
Roleja lihet te ftohet kurse ne nderkohe pergadisim kremin.
Tundim ajken e embel derisa te trashet.Perziejme kremin djathin me sheqerin pluhur dhe perziejm edhe kete kem derisa tem err forme kremoze.
Me pas I bashkojme qe te dy kremerat dhe i perziejme bashke derisa te homogjenizohen.
Rolen e shtrijme ne tavoline duke larguar njekohesisht lecken e kuzhines.
Mbi peten e shtrire qesim me shume se gjysmen e kremit dhe shperndajme ne gjithe siperfaqen.
Pastaj mbeshjellim ne forme roleje dhe leme te ftohet mire.
Dekorojme me kremin e mbetur dhe servojme.
Me pas shtojme te verdhat nje nga nje duke perzier akoma me mixer.
Shtojme ujin dhe vajin dhe perziejme.
Tanim shtojme miellin e perzier me pluhurin per pjekje dhe vazhdojme perzierjen me luge.Masen e qesim ne kallep te lyer dhe te mbuluar me leter per pjekje me madhesi 25x35ose edhe me te madh.
Piqet per 15 minuta ne 200 grade ose derisa merr ngjyre te kuqrremt.
Pandispanja per rolate largohet nga zjarri,mbulohet me lecke kuzhine te njomur dhe mbeshtillet se basshku me lecken ne forme roleje.
Roleja lihet te ftohet kurse ne nderkohe pergadisim kremin.
Tundim ajken e embel derisa te trashet.Perziejme kremin djathin me sheqerin pluhur dhe perziejm edhe kete kem derisa tem err forme kremoze.
Me pas I bashkojme qe te dy kremerat dhe i perziejme bashke derisa te homogjenizohen.
Rolen e shtrijme ne tavoline duke larguar njekohesisht lecken e kuzhines.
Mbi peten e shtrire qesim me shume se gjysmen e kremit dhe shperndajme ne gjithe siperfaqen.
Pastaj mbeshjellim ne forme roleje dhe leme te ftohet mire.
Dekorojme me kremin e mbetur dhe servojme.
No comments:
Post a Comment